Вчителі географії знайомились із використанням інноваційних методик для організації сучасного освітнього процесу та підвищення його ефективності

5 грудня 2018 року вчителі географії закладів загальної середньої освіти району взяли участь у районному семінарі, який відбувся на базі Кононівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Педагоги працювали над проблемою «Підвищення ефективності сучасного уроку як основної форми освітнього процесу через інноваційну діяльність учителя географії».

Привітно зустрічали гостей учні та педагогічний колектив школи.

/Files/images/zahodi/Ceminary/kononvka_geografya/SAM_8194.jpg

З планом роботи ознайомила колег заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель географії Згуровська Лариса Миколаївна. На актуальності означеної проблеми наголосив методист районного методичного кабінету відділу освіти Петренко Ю.І., який повідомив про один із інноваційних напрямків використання інформаційних технологій в освітньому процесі, а саме, застосування інтернет-технологій Веб 2,0. У своїй доповіді «Реалізація оновлених навчальних завдань шкільної освіти засобами технологій Веб 2,0» Петренко Ю.І. охарактеризував ряд веб-сервісів, за допомогою яких учитель має можливість організувати освітній процес з використанням хмарних сервісів, мобільних пристроїв, зацікавлювати учнів, залучаючи їх до навчання не тільки під час уроків, а й у позаурочний час.

/Files/images/zahodi/Ceminary/kononvka_geografya/SAM_8197.jpg

Відкритий урок з географії у 6 класі з теми «Зовнішні процеси Землі» провела Згуровська Лариса Миколаївна. Вчителька продемонструвала колегам різноманітні прийоми та методи роботи на уроці, використання яких сприяє кращому розумінню та засвоєнню теоретичного матеріалу учнями.

/Files/images/zahodi/Ceminary/kononvka_geografya/SAM_8205.jpg

/Files/images/zahodi/Ceminary/kononvka_geografya/SAM_8208.jpg

/Files/images/zahodi/Ceminary/kononvka_geografya/SAM_8209.jpg

/Files/images/zahodi/Ceminary/kononvka_geografya/SAM_8211.jpg

Також вчителі географії мали змогу побачити практичне використання одного із веб-сервісів під назвою Kahoot, за допомогою якого Лариса Миколаївна організувала цікаві інтелектуальні змагання між учнями та перевірила рівень засвоєння знань.

/Files/images/zahodi/Ceminary/kononvka_geografya/SAM_8213.jpg

Власним досвідом щодо використання Kahoot у навчальній діяльності поділився із колегами і вчитель географії Перервинцівського НВК Стадник О. І..

/Files/images/zahodi/Ceminary/kononvka_geografya/SAM_8214.jpg

Учасники семінару подякували його організаторам за можливість перейняти досвід колег щодо використання інноваційних форм роботи з метою підвищення ефективності освітньої діяльності в умовах оновлення змісту сучасної освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 246

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.